asiakkaamme sanoin: varpuke oy

Varpuke Oy on Varpaisjärvellä toimiva yritys, joka toimittaa asiakkaille työasuja ja tarvikkeita. Varpuke on toiminut alalla jo yli 40 vuotta, vuodesta 1978 lähtien. Yritykselle on myönnetty Avainlippu-merkki, joka kertoo tuotteiden kotimaisuudesta.

Varpukkeella on kaksi eri toimipistettä, joihin molempiin VaaranValo on toimittanut valokuituyhteyden. Varpaisjärvellä sijaitsevalla Berliinin teollisuusalueella kuituverkon rakennushanke käynnistyi teollisuusalueella toimivien yritysten toiveesta.

Varpukkeella tarve vakaalle ja luotettavalle verkkoyhteydelle kumpusi ennen kaikkea tavoitteesta siirtää yrityksen kaikki tiedot pilveen. Omista servereistä luopuminen oli tietoturvallisuuden ja reaaliaikaisen tiedonsiirron näkökulmasta tärkeää, mutta pilvisiirtymää varten tarvittiin myös tehokas ja toimintavarma nettiyhteys. Yhdessä pilvipalvelut ja valokuituyhteys takaavat toiminnan joustavuuden ja turvaavat liiketoiminnan jatkuvuuden.

Helppoa ja huoletonta – valokuitu “avaimet käteen” -periaatteella

VaaranValo toimitti valokuituyhteyden Berliinin teollisuusalueelle noin kymmenelle yritykselle kerralla, täysin avaimet käteen -periaatteella. “Kaikki suunnittelu ja toteutus tapahtui heidän toimestaan. Erityiskiitosta täytyy antaa siitä, miten hyvin kaikki meidän toiveemme otettiin huomioon aina siitä hetkestä alkaen, kun yhteyksiä alettiin suunnittelemaan”, Varpukkeen toimitusjohtaja Yrjö Ronkainen kiittelee.

Ronkaisen mukaan koko suunnittelu- ja rakennusvaihe meni helposti ja kivuttomasti. Myös tiedottaminen sujui koko hankkeen ajan mutkitta ja yrityksillä oli aina selkeä kuva siitä, missä mennään. “Se meni aivan kuin avaimet käteen -toteutusten kuuluukin mennä. Usein suhtaudun IT-hankkeisiin skeptisesti, mutta VaaranValon kanssa homma sujui todella mallikkaasti”, Ronkainen kuvailee.

 "Erityiskiitosta täytyy antaa siitä, miten hyvin kaikki meidän toiveemme otettiin huomioon aina siitä hetkestä alkaen, kun yhteyksiä alettiin suunnittelemaan.”

– Yrjö Ronkainen, toimitusjohtaja, Varpuke Oy

Valokuituyhteys mahdollistaa sujuvamman arjen sekä toimistolla että etäyhteyksin

Valokuitu on tuonut yrityksen arkeen monia tarpeellisia parannuksia ja arvokkaita etuja. Nykyään toimitilojen välillä siirretään paljon informaatiota, isojakin tiedostoja, joiden siirtäminen ei olisi mitenkään mahdollista ilman hyviä, luotettavia ja nopeita yhteyksiä. Myös työn tekemisestä on tullut vakaan yhteyden myötä yhä paikkariippumattomampaa.

Valokuituyhteys on tuonut tuotantoon ja työn tekemiseen tehokkuutta – ja jopa suoria kustannussäästöjä. Esimerkiksi etäluettavien koneiden huoltotoimenpiteet onnistuvat nyt isolta osin etävalvontana. Lisäksi koulutuksia ja asiakastapaamisia voidaan järjestää etäyhteyksin. ”Fyysiselle etäisyydelle emme voi tehdä mitään, mutta hyvät kuituyhteydet ovat tuoneet meidät silti lähelle asiakasta – varsinkin tällaisena aikana, kun kasvotusten tapaamiset eivät ole olleet mahdollisia. Hankintahetkellä eniten mietitytti hinta, mutta näin jälkikäteen ajateltuna – ilman tällaisia yhteyksiä olisimme olleet todella hankalassa tilanteessa. Nyt koronan mukanaan tuoma ”digiloikka” oli vain yhden klikkauksen päässä. Ilman hyviä yhteyksiä asiakkaisiin ja kumppaneihin, ei olisi meilläkään menestymisen mahdollisuuksia”, Ronkainen summaa.

Ketterää palvelua paikalliselta toimijalta

Ronkainen kuvailee VaaranValon palvelua laadukkaaksi ja asiantuntevaksi. Mieltä askarruttaviin kysymyksiin saa paikalliselta toimijalta aina nopeasti vastauksen. Projektin alussa kerrottiin rehellisesti myös, millaisiin tarpeisiin ja käyttöön valokuituyhteys taipuu ja mihin ei. “Meille selvisi jo aikaisessa vaiheessa, että kyllä valokuitu on ainut järkevä vaihtoehto. Se on kestävä valinta myös pitkälle tulevaisuuteen”, Ronkainen kertoo. Valokuidun puolesta puhui myös ratkaisun säävarmuus, laajentamisen mahdollisuudet sekä ylivertainen nopeus mobiilitekniikkaan ja perinteiseen kuparikaapeliin verrattuna.

“VaaranValossa meidät yllätti positiivisesti heidän asiakaslähtöinen, ketterä ja muuntautumiskykyinen asenteensa. Kaikki oli alusta asti hyvin helppoa ja mutkatonta, ja pääsimme aidosti vaikuttamaan valokuituyhteyden toteutukseen. Lisäksi käyttöön liittyvät kuukausimaksut ovat kohtuulliset. Siksi päädyimme VaaranValon palveluiden pariin – suosittelisin yhteistyötä kyllä ehdottomasti muillekin!”, Ronkainen sanoo.

Hankintahetkellä eniten mietitytti hinta, mutta näin jälkikäteen ajateltuna – ilman tällaisia yhteyksiä olisimme olleet todella hankalassa tilanteessa. Nyt koronan mukanaan tuoma ”digiloikka” oli vain yhden klikkauksen päässä.

– Yrjö Ronkainen, toimitusjohtaja, Varpuke Oy

Kiinnostuitko? Valokuitu voi helpottaa sinunkin arkeasi

Ota yhteyttä, niin kartoitetaan juuri sinun tarpeisiisi sopiva ratkaisu