Palvelut

VaaranValo tarjoaa nopean ja toimintavarman nettiyhteyden eri käyttötarkoituksiin. Tältä sivulta löydät tietoa liittymistä ja niiden sisältämistä palveluista kotitalouksille, yrityksille, vapaa-ajan asukkaille ja taloyhtiöille.

Kotitaloudet

Kotitalouksille ja pienille yrityksille sopii parhaiten VaaranValon perusliittymä. Se toimii tehokkaasti ja monipuolisesti niin koti- kuin työkäytössä. Voit valita perusliittymän nopeuden kolmesta eri vaihtoehdosta:

100/100 Mbit/s

300/100 Mbit/s

1000/500 Mbit/s

(saatavuuskyselyn perusteella)

Perusliittymä sisältää seuraavat palvelut:

  • Langallinen ja langaton verkko (WLAN)
  • 5 kpl sähköpostitilejä
  • 200 Mt kotisivutilaa
  • IPTV-palvelu, joka sisältää n. 40 peruskanavaa mukaan lukien HD-kanavat. Samalla tunnuksella voi katsella televisiota viidellä eri laitteella (digiboksi, smart-tv, tietokone, tabletti, puhelin). IPTV-palvelu toimii osoitteessa www.pctv.fi.

Maksulliset lisäpalvelut: Voit hankkia perusliittymän yhteyteen kanavapaketteja ja vuokrata videoita. Muita maksullisia lisäpalveluja ovat mm. tietoturva, IP-puhelin ja kameravalvonta. Lue lisää Kaisanetin sivuilta.

Huom! Kaisanetin hinnat ja palvelut voivat poiketa ilmoitetusta VaaranValon asiakkaille.

Yritykset

Yrityksen on mahdollista ottaa käyttöön VaaranValon perusliittymä, joka sisältää samat palvelut kuin kotitalouksille. Vaativampaan käyttöön, esimerkiksi useamman toimipisteen yritykseen, kannattaa hankkia erillinen yritysliittymä. Kysy lisätietoja ja pyydä tarjous yritysliittymästä tästä.

Vapaa-ajan asunnot

Vapaa-ajan asunnolle on mahdollista ottaa käyttöön VaaranValon perusliittymä, joka sisältää samat palvelut kuin kotitalouksille. Jos tarvitset nettiä vain osan vuodesta, valitse mökkiliittymä.

Mökkiliittymä on liittymä, jonka aktivoit käyttöösi joustavasti oman tarpeesi mukaan. Voit käyttää mökkiliittymää 150 vuorokautta kalenterivuoden aikana. Kun liittymä on aktiivinen, kaikki internet-palvelut ja IPTV-palvelut toimivat normaalisti. Mökkiliittymään voi tilata myös lisäpalveluita, kuten turvallisuuspalveluita ja maksullisia kanavapaketteja. Liittymän nimellisnopeus on 100/100Mbit/s.

Vaikka mökkiliittymä olisi passiivisessa tilassa, voit nukkua yösi rauhassa, sillä lisämaksulliset turvallisuuspalvelut, kuten kiinteistöautomaatio ja kameravalvonta toimivat normaalisti. Lisäksi liittymästä voidaan liikennöidä seuraaviin http-palveluihin: mokki.kaisanet.fi. ja isovelikm.kpo.fi. Muu internet- ja IPTV-liikenne on estetty.

Mökkiliittymän käyttäminen on helppoa, sillä voit itse valita liittymän aktiiviset päivät netissä olevalla hallintasivulla. Sivulla on kalenterinäkymä, johon halutut käyttöpäivät merkitään. Valitut käyttöpäivät vähentävät kokonaissaldoa. Pystyt seuraamaan jäljellä olevien käyttöpäivien määrää hallintasivulla. Halutessasi voit aktivoida mökkiliittymän käyttöön jo ennen mökille saapumista, mutta aktivoiminen onnistuu myös paikan päällä.

Huom! IPTV-palveluun saadut tunnukset toimivat mökkiliittymän tilasta riippumatta. Palvelujen käyttö on tunnusten avulla mahdollista esim. vakituisessa asunnossa, mikäli siellä on toimiva nettiyhteys (korkeintaan viidellä eri laitteella).

Taloyhtiöt

Jotta taloyhtiön asukas voi ottaa käyttöön VaaranValon liittymän, täytyy taloon rakentaa sisäverkko. Suomen lain mukaan sisäverkon rakentamiskustannuksista vastaa taloyhtiö.

Taloyhtiöille on olemassa myös erillinen kiinteistöliittymä. Kiinteistöliittymä tarkoittaa sitä, että liittymä on käytössä kaikissa taloyhtiön huoneistoissa. Tällöin asiakas on taloyhtiö, jota VaaranValo laskuttaa. Taloyhtiö voi puolestaan periä liittymämaksun huoneistojen haltijoilta vuokrassa tai vastikemaksuissa.

Huom! Kiinteistöliittymä sisältää vain internet-yhteyden ja huoneistojen haltijat voivat hankkia lisäpalveluja (esim. IPTV, sähköposti, jne) erikseen Kaisanetiltä.