Yritysesittely

VaaranValon tarina

VaaranValon tarina alkoi vuonna 2010 Rautavaarassa. Lakiuudistuksen myötä astui voimaan laajakaistarakentamisen tuki haja-asutusalueelle. Lain tavoitteena oli edistää nopeiden laajakaistayhteyksien rakentamista haja-asutusalueilla ja siten turvata monipuoliset viestintäpalvelut koko Suomessa. Tämän tehtävän mekin otamme vakavasti.

Avullamme ihmiset voivat olla yhteydessä toisiinsa. Merkityksellisyyttä toimintaamme luo myös se, että ylläpidämme ja kasvatamme toimialueemme elinvoimaa ja toimintaa mahdollistamalla modernit tietoliikenneyhteydet kaikille niitä tarvitseville. Meille on tärkeää pitää pyörät pyörimässä ja toimialueemme kehitys kasvussa. Pidetään siis yhdessä huolta kilpailukyvystä ja kuntiemme elinvoimasta.

vaaran valo valokuitu
Nykyään rakennamme ja ylläpidämme valokuituverkkoa Rautavaaralla, Nurmeksessa ja Lapinlahdella. Lisäksi verkkoa on rakennettu kuntien rajoilla mm. Kuopion (Nilsiän ja Juankosken), Juuan, Nurmeksen, Sonkajärven ja Sotkamon puolelle. Asiakkaitamme ovat alueen yritykset, kotitaloudet, vapaa-ajan asujat ja taloyhtiöt.

Kuluneiden vuosien ajan asiakkaamme ovat olleet äärimmäisen tyytyväisiä tarjoamaamme palveluun ja nettiyhteyden toimivuuteen. Suurimmiksi hyödyiksi on koettu valokuidun tarjoama vakaus etätöihin, luottamustoimien hoitamiseen ja VOIP-puhelimen käyttöön. Valokuitu on parantanut tiedon ja palveluiden saatavuutta sekä helpottanut maaseutuelämän ja työn yhdistämistä. Yrityksille valokuitu on tarjonnut portin maailmalle – vakaa nettiyhteys on pienentänyt sijaintihaittaa, parantanut kannattavuutta ja mahdollistanut yritystoiminnan jatkuvuuden maailmaa koettelevasta pandemiasta huolimatta. Valokuitu on elinehto maaseudun tulevaisuudelle.

Eräs asiakkaamme valokuidun hyödyt hienosti kiteyttikin: “Verenpaineen lasku, koska yhteys toimii.”

Kaikkeen tähän olemme ponnistaneen moninaisten, joskus vaikeidenkin vaiheiden läpi. Nykyään VaaranValo kuitenkin on vakaa ja luotettava, paikallinen valokuituverkkojen toimittaja. Jotta sinäkin voit olla vaivattomasti yhteydessä elämäsi ihmisiin.

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Me autamme löytämään juuri sinulle sopivan nettiyhteyden – oli se sitten kotiin, töihin tai vaikka koko naapurustolle.